четвъртък, 2 юни 2011 г.

Ubuntu изменения

Тези дни в публичния списък на разработчиците на дистрибуцията Ubuntu бяха оповестени някои от основните характеристики, които потребителите ще могат да ползват и очакват в октомврийската версия на дистрибуцията, с кодовото име "Oneiric Ocelot".

След официално му появяване в хранилищата на 11.10, Gnome 3 ще бъде официално поддържаната версия на една от най-популярните графични среди. Разбира се, по подразбиране ще се използва Unity, а вместо досегашната базирана на Gnome опция Ubuntu Classic Desktop вече ще се предлага обвивката Unity 2D, насочена към потребители с по-стар хардуер, който не може да поддържа 3D варианта. Gnome ще е изоставен и в още едно отношение - вместо GDM ще се ползва LightDM - много лек display manager с обогатени възможности за настройка на външния си облик. Все още не се знае ли тази концепция ще засегне и KDM все още не се споменава.

Другите изменения включват по-прегледен външен вид и по-добра съвместимонт с Unity на Ubuntu Software Center, значителни подобрения в потребителския интерфейс на Gwibber, Thunderbird вместо Evolution използва пощенския клиент по подразбиране (с това се стремят да се ордалечат още от Gnome) и DejaDup - инструмент за backup.
Backup Услуги

Няма коментари:

Публикуване на коментар